Doorgaan naar inhoud

8 Dagen versgarantie Handgebonden boeketten Abonnementen

8 Dagen versgarantie Handgebonden boeketten Abonnementen

Hoe maak je een prachtig boeket met seizoensbloemen?

Ben je op zoek naar een manier om je huis op te fleuren met een mooi boeket? Of wil je iemand verrassen met een persoonlijk cadeau? Dan is het een goed idee om zelf een boeket te maken met seizoensbloemen. Seizoensbloemen zijn bloemen die op dit moment in de natuur bloeien, en dus vers, duurzaam en voordelig zijn. Bovendien kun je met seizoensbloemen allerlei kleuren en vormen combineren, zodat je een uniek boeket krijgt dat past bij jouw smaak en stijl. Wij bij Delade Floral designs® geven  je een paar tips om een prachtig boeket te maken met seizoensbloemen.

Stap 1: Kies je bloemen

De eerste stap is natuurlijk om je bloemen te kiezen. Je kunt hiervoor naar een bloemist gaan, of zelf bloemen plukken in de natuur. Let er wel op dat je alleen bloemen plukt die niet beschermd zijn, en dat je ze voorzichtig afknipt zonder de plant te beschadigen. Je kunt ook online zoeken naar welke bloemen er in dit seizoen bloeien, en inspiratie opdoen voor je boeket. Je kan op onze website kijken wat wij allemaal gebruiken voor onze boeketten. Voor november zijn dat bijvoorbeeld de chrysant, de orchidee en de anthurium.

Stap 2: Bereid je bloemen voor

Als je je bloemen hebt gekozen, is het tijd om ze voor te bereiden voor je boeket. Dit doe je door de bloemen schoon te maken, de bladeren te verwijderen en de stelen schuin af te snijden. Zo zorg je ervoor dat je bloemen langer mooi blijven en beter water kunnen opnemen. Je kunt ook een druppel bleekmiddel of een theelepel suiker aan het water toevoegen om bacteriën te voorkomen en de bloemen te voeden. Zet je bloemen vervolgens in een grote vaas of emmer met lauw water, en laat ze een paar uur rusten voordat je ze gaat schikken.

Stap 3: Schik je boeket

Nu komt het leukste gedeelte: het schikken van je boeket. Er zijn verschillende manieren om je boeket te maken, afhankelijk van het effect dat je wilt bereiken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een symmetrisch boeket, waarbij je de bloemen in een cirkelvorm rangschikt, of voor een asymmetrisch boeket, waarbij je de bloemen in een spiraalvorm rangschikt. Je kunt ook spelen met hoogte, kleur en textuur, door verschillende soorten bloemen te combineren. Een goede tip is om te beginnen met de grootste en opvallendste bloemen, en daarna de kleinere en fijnere bloemen toe te voegen. Zo creëer je een mooi contrast en een vol boeket. Houd je boeket af en toe op een afstand om te zien of het in balans is, en pas het aan waar nodig.

Stap 4: Bind je boeket vast

Als je tevreden bent met je boeket, is het tijd om het vast te binden. Dit doe je door een stuk touw, lint of elastiek om de stelen te wikkelen, net onder de bloemen. Zorg ervoor dat je het niet te strak doet, zodat je de stelen niet beschadigt. Knip vervolgens de stelen op dezelfde lengte af, zodat ze in je vaas passen. Je kunt ook een stukje groen of een decoratief papier om je boeket heen doen, om het extra feestelijk te maken.

Stap 5: Geniet van je boeket

Je boeket is nu klaar om te bewonderen of weg te geven. Zet het in een schone vaas met vers water, en verander het water om de paar dagen. Houd je boeket uit de buurt van direct zonlicht, warmtebronnen en fruit, om het langer vers te houden. En vergeet niet om af en toe even te ruiken aan je bloemen, en te genieten van hun heerlijke geur.

 

 

Bezoek Ons in Doetinchem

We nodigen je van harte uit om onze bloemenzaak in Doetinchem te bezoeken en zelf te ervaren wat de magie van bloemen kan doen. Laat je betoveren door de kleuren, geuren en texturen die onze bloemenpracht te bieden heeft. Of je nu een speciale gelegenheid viert of gewoon je dag wilt opfleuren, Delade Floral Design staat klaar om je te verwelkomen.

Bij Delade Floral Design geloven we dat bloemen meer zijn dan alleen decoratie. Ze zijn de puurste vorm van emotie en schoonheid die de natuur te bieden heeft. Stap binnen en laat je onderdompelen in de wereld van bloemen die we met liefde en toewijding koesteren.

Tot snel bij Delade Floral Design in Doetinchem!

Vorig artikel Terrarium bloemstukken is een grote trend geworden in 2023 maar wat is dat nou eigenlijk?
Volgend artikel Wat zijn de voordelen van zijde bloemen?