Doorgaan naar inhoud

8 Dagen versgarantie Handgebonden boeketten Abonnementen

8 Dagen versgarantie Handgebonden boeketten Abonnementen

Terrarium bloemstukken is een grote trend geworden in 2023 maar wat is dat nou eigenlijk?

Een terrarium is een glazen pot of fles waarin je kleine planten kunt kweken. Het is een soort mini-ecosysteem dat zichzelf in stand houdt. Je hebt er dus weinig onderhoud aan en je kunt er lang van genieten.

Er zijn verschillende soorten terrariums die je kunt maken afhankelijk van de planten die je kiest.

Gesloten terrarium: In een gesloten terrarium kan je tropische planten in zetten zoals varens, palmen en mossen. Een gesloten terrarium heeft bijna geen water nodig. Ook hoef je er geen water aan toe te voeren want het water circuleert in het terrarium.

Open terrarium: bij een open terrarium laat je de pot open voor meer zuurstof en minder kans op schimmels en plantziektes. Een open terrarium heeft wel af en toe water nodig. Planten zoals vetplanten cactussen succulenten passen goed in een open terrarium.

 

Hoe maak je een terrarium:

 

  1. Kies een pot of fles die je graag zou willen gebruiken.
  1. maak deze pot of fles helemaal schoon van binnen.
  1. Gebruik steentjes of Hydro korrels en maak de eerste laag in je pot of fles.
  1. Strooi over het eerste laagje wat actieve kool.
  1. Daarna strooi je wat potgrond over de actieve kool heen (voor een gesloten terrarium gebruik je natte potgrond of grond wat je buiten vind, voor een open terrarium kies je droge potgrond).
  1. Haal je planten die je hebt gekozen om er in te doen uit de potjes of uit de grond en schud je resterende grond zachtjes van de wortels.
  1. Voeg eventueel nog wat decoratie toe zoals kurk, hout, kiezeltjes, takjes.
  1. Geef je terrarium water, voor ene gesloten terrarium hooguit een paar druppels en voor een open terrarium is dat een scheutje water.
  1. Zet je terrarium op een lichte plek maar niet in direct zonlicht om te voorkomen dat het te warm word of de planten verbranden.
  1. Zit je terrarium in een lichte plek maar niet in direct zonlicht om te voorkomen dat het te warm word of de planten verbranden.

 

 

Bezoek Ons in Doetinchem

We nodigen je van harte uit om onze bloemenzaak in Doetinchem te bezoeken en zelf te ervaren wat de magie van bloemen kan doen. Laat je betoveren door de kleuren, geuren en texturen die onze bloemenpracht te bieden heeft. Of je nu een speciale gelegenheid viert of gewoon je dag wilt opfleuren, Delade Floral Design staat klaar om je te verwelkomen.

Bij Delade Floral Design geloven we dat bloemen meer zijn dan alleen decoratie. Ze zijn de puurste vorm van emotie en schoonheid die de natuur te bieden heeft. Stap binnen en laat je onderdompelen in de wereld van bloemen die we met liefde en toewijding koesteren.

Tot snel bij Delade Floral Design in Doetinchem!

Volgend artikel Hoe maak je een prachtig boeket met seizoensbloemen?