Doorgaan naar inhoud

8 Dagen versgarantie Handgebonden boeketten Abonnementen

8 Dagen versgarantie Handgebonden boeketten Abonnementen

Herfstbloemen: welke bloemen moet jij kiezen om je huis op te fleuren dit seizoen?

Het is het seizoen van veranderingen, waarin de natuur zicht voorbereidt op de winter. De bladeren veranderen van groen naar geel, oranje, rood en bruin. De dagen worden korter en de temperatuur daalt. Maar dat betekent niet dat je niet meer van bloemen kunt genieten.

 

Welke bloemen kan je het beste kiezen voor in huis in de herfst ga ik je hieronder uitleggen. Het is natuurlijk wel afhankelijk van je smaak, je interieur en je budget.

    • Heide: de heide is een typische herfstbloem, die je vooral in de natuur kunt vinden. De heide bloeit van augustus tot november en heeft kleine, klokvormige bloemen in paars, roze of wit. De heide is een makkelijke plant die weinig water nodig heeft en die je in een pot of mand kunt zetten.

 

  • Calla: de Calla is een elegante en exotische bloem, die je huis een luxe uitstraling zal geven. De Calla bloeit van juni tot november en heeft lange,slanke stelen met trompetvormige bloemen. Deze hebben de kleuren wit, geel, roze, rood, blauw of paars. Deze bloem heeft wel veel water nodig en je kan hem in een vaas of glazen pot zetten.

 

 

  • Hortensia: De hortensia is een klassieke en romantische bloem, die je huis een sfeervolle en nostalgische sfeer kan geven. De hortensia bloeit van juni tot oktober en heeft grote, bolvormige bloemen in wit, roze, blauw of paars. De hortensia is een gevoelige bloem die veel licht en water nodig heeft en die je in een vaas of in een pot kunt zetten.

 

  • Dahlia: De dahlia is een van de meest populaire herfstbloemen, omdat ze in veel verschillende vormen, maten en kleuren verkrijgbaar zijn. De dahlia bloeit van juli tot oktober en heeft grote, opvallende bloemen die variëren van wit tot roze, van geel tot oranje, van rood tot paars. De dahlia is een sterke bloem die lang meegaat en die je in een vaas of in een pot kunt zetten.

 

Hoe kun je je huis decoreren met herfstbloemen? Er zijn veel manieren om je huis te decoreren met herfstbloemen, afhankelijk van je creativiteit, je stijl en je stemming. Hier zijn een paar ideeën om je huis te decoreren met herfstbloemen:

  • Maak een herfstkrans met gedroogde bloemen, zoals dahlia’s, heide, lavendel, rozen, gipskruid, etc. Je kunt een kransvorm kopen of zelf maken van ijzerdraad of een tak. Je kunt de bloemen vastmaken met een lijmpistool of een draad. Je kunt de krans ophangen aan je deur, je raam of je muur.
  • Maak een herfstboeket met verse bloemen, zoals calla’s, hortensia’s, gerbera’s, chrysanten, etc. Je kunt een boeket maken met een of meerdere kleuren, afhankelijk van je voorkeur. Je kunt het boeket in een vaas zetten of in een mand of een emmer. Je kunt het boeket op je tafel, je kast of je dressoir zetten.
  • Maak een herfststuk met bloemen en andere elementen, zoals pompoenen, appels, kastanjes, dennenappels, kaarsen, etc. Je kunt een stuk maken met een of meerdere elementen, afhankelijk van je smaak. Je kunt het stuk in een schaal, een bak of een dienblad zetten. Je kunt het stuk op je salontafel, je bijzettafel of je vensterbank zetten.

Ik hoop dat je met deze tips en suggesties je huis kunt opfleuren met herfstbloemen. Als je nog meer inspiratie wilt, kun je altijd langskomen bij onze winkel, waar we je graag helpen met het kiezen en het maken van de mooiste herfstbloemen. Tot ziens bij Delade Floral Design!

 

Vorig artikel Bloemen met weinig onderhoud.
Volgend artikel Hoe maak je een elegant Nieuwjaars bloemstuk.