Doorgaan naar inhoud

8 Dagen versgarantie Handgebonden boeketten Abonnementen

8 Dagen versgarantie Handgebonden boeketten Abonnementen

Hoe maak je een elegant Nieuwjaars bloemstuk.

in deze blog ga ik jou dat vertellen met een stappenplan.

Benodigdheden:

 • Een schaal
 • Oase
 • Een schaar
 • Decoratie
 • Zelf uit gezochte bloemen

 

Wat is nou een echt Nieuwjaars bloemstuk

Een Nieuwjaars bloemstuk is een decoratief arrangement van bloemen, planten en andere materialen dat gebruikt wordt om het nieuwe jaar te vieren. Een Nieuwjaars bloemstuk kan verschillende vormen en stijlen hebben, zoals een biedermeier, een lineair, een modern of een romantisch bloemstuk. Een Nieuwjaars bloemstuk kan ook symbolische betekenissen hebben, zoals geluk, hoop, liefde of dankbaarheid. Sommige bloemen die vaak gebruikt worden voor een Nieuwjaars bloemstuk zijn amaryllis, rozen, tulpen, gerbera’s, orchideeën en kool.

 

Stappenplan:

 

 1. Kies een schaal die past bij de stijl en de kleur van je bloemen. Je kunt bijvoorbeeld een ronde, witte of zilveren schaal gebruiken voor een klassieke uitstraling, of een vierkante, zwarte of gouden schaal voor een moderne look.
 2. Snijd een stuk oase op maat van je schaal en leg het in de schaal. Zorg ervoor dat de oase goed vochtig is, zodat je bloemen langer vers blijven.
 3. Snijd de stelen van je rozen en orchideeën schuin af met een schaar. Verwijder eventuele doornen of bladeren die onder water komen te staan.
 4. Steek de rozen en orchideeën in de oase, in een patroon dat je mooi vindt. Je kunt bijvoorbeeld de rozen in het midden van de schaal plaatsen, en de orchideeën er omheen. Of je kunt de rozen en orchideeën afwisselen, in een spiraalvorm. Zorg ervoor dat je de bloemen niet te dicht bij elkaar zet, zodat ze genoeg ruimte hebben om te bloeien.
 5. Voeg wat decoratie toe aan je bloemstuk, zoals glitter, parels, linten, kaarsen of Nieuwjaars wensen. Je kunt de decoratie op de schaal leggen, of tussen de bloemen steken. Wees creatief en maak je bloemstuk zo feestelijk mogelijk.
 6. Bewonder je zelfgemaakte Nieuwjaars bloemstuk en geef het een mooi plekje in je huis of kantoor. Vergeet niet om de oase regelmatig water te geven, zodat je bloemen lang mooi blijven. Geniet van je bloemstuk en een gelukkig nieuwjaar!

 

Vorig artikel Herfstbloemen: welke bloemen moet jij kiezen om je huis op te fleuren dit seizoen?
Volgend artikel Bloemen abonnement bij Delade Floral Design: altijd verse en mooie bloemen in huis of op kantoor.